Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei30 Iunie 2017

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE


1. Informaţii generale

1.1 Aplicația web interactivă denumită "Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale" este implementată ca urmare a prevederilor art. 5 din Ordinul președintelui ANRE nr. 106/2014 privind modalitățile de informare a clienţilor finali de către furnizorii de gaze naturale cu privire la condiţiile comerciale de furnizare a gazelor, care a creat premisele necesare pentru ca Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, denumită în continuare ANRE, să realizeze şi să pună la dispoziţia persoanelor interesate un instrument independent, echidistant și necomercial care să permită compararea ofertelor-tip  de furnizare  a gazelor naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

1.2 "Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale" are un caracter exclusiv informativ, fiind destinat atât potențialilor clienți finali care sunt interesați să-şi aleagă un furnizor de gaze naturale, cât şi clienţilor finali care sunt interesaţi să-şi schimbe furnizorul de gaze naturale. Rezultatele generate nu reprezintă o recomandare a ANRE.

2. Condiţii de acces şi utilizare

2.1 Prin accesul şi utilizarea aplicației "Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale", denumită în continuare "Comparator", utilizatorul confirmă luarea la cunoștință, înțelegerea şi acceptarea termenilor şi condiţiilor enunțate mai jos.

2.2 Termenii şi condiţiile de utilizare pot fi schimbate în orice moment de către ANRE, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare "Utilizator/ Utilizatori".

2.3 ANRE va asigura accesul permanent al utilizatorului la termenii şi condiţiile de utilizare a Comparatorului, fiind responsabilitatea acestuia din urmă să consulte secțiunea în cauză.

2.4 Accesul la Comparator este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, utilizatorul  având acces instant la toate ofertele-tip publicate de furnizorii de gaze naturale din România, în măsura în care aceştia le-au introdus în baza de date.

3. Acuratețea informaților

3.1 Acuratețea rezultatelor căutării depinde de informaţiile introduse de furnizorii de gaze naturale în baza de date a Comparatorului, corectitudinea lor fiind în exclusivitate responsabilitatea acestora. Toţi furnizorii de gaze naturale care publică oferte-tip, au obligaţia de a le introduce în Comparator. În plus, furnizorii au obligaţia să introducă în baza de date a aplicației orice nouă ofertă-tip şi orice modificare a ofertelor existente în termen de 5 zile lucrătoare de la data lansării sau a modificării acesteia.

3.2. Pentru verificarea acurateței informaţiilor şi a disponibilității ofertelor-tip afişate de Comparator, vă recomandăm să solicitaţi informaţii suplimentare direct de la furnizorii de gaze naturale, accesând denumirea furnizorului care conţine un link către pagina de internet a acestuia.

3.3 Pentru a putea fi comparate, informaţiile din ofertele-tip afişate de Comparator privind preţul de furnizare şi condiţiile contractuale sunt generale, dar pot avea şi caracteristici particulare, de la caz la caz, care nu pot fi introduse în aplicație de furnizori. De asemenea, unele oferte-tip prezentate pot fi destinate unei anumite categorii de utilizatori. Asigurați-vă că vă încadrați în termenii şi condiţiile ofertei-tip pe care o selectați.

3.4 După afișarea rezultatelor, vă recomandăm să deschideți fiecare ofertă-tip în parte pentru a o analiza în detaliu, accesând denumirea ofertei-tip care conţine un link către oferta publicată pe pagina de internet a furnizorului, de unde utilizatorii pot obține informaţii suplimentare. De asemenea, pentru clarificarea oricăror nelămuriri legate de o anumită ofertă-tip sau pentru acceptarea acesteia, este necesară contactarea furnizorului de gaze naturale. 

3.5 Acuratețea rezultatelor comparării depinde de informaţiile introduse de utilizatori privind consumul lunar estimat, preţul de furnizare din contractul actual, și componenta fixă (abonamentul) din contractul actual (dacă există), corectitudinea lor fiind în exclusivitate responsabilitatea acestora. 

4. Limitarea răspunderii

4.1 Deşi ANRE depune eforturi semnificative şi permanente pentru verificarea informaţiilor privind ofertele-tip afişate de Comparator, dat fiind faptul că acestea sunt în întregime proprietatea furnizorilor de gaze naturale, fiind introduse de către aceştia în baza de date a Comparatorului, ANRE nu poate oferi nicio garanție sau asigurare, expresă ori implicită, în ceea ce priveşte acuratețea şi integralitatea acestor informaţii. 

4.2 ANRE nu răspunde de niciun fel de daune, costuri, pierderi sau alte asemenea prejudicii, directe sau indirecte, ce pot rezulta ca urmare a accesării, utilizării/incapacității de utilizare, a schimbării conținutului bazei de date a acestui Comparator sau ca urmare a accesării/imposibilității accesării de către utilizatori a unui alt website printr-un link publicat în Comparator.