COMUNICAT DE PRESA -02.06.2010

02 Iunie 2010

Urmare a articolelor publicate in cotidianul Jurnalul National, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) face urmatoarele precizari:
In cadrul ANRE nu sunt angajate persoane care au grade de rudenie cu presedintele institutiei.Angajarea personalului ANRE se face conform reglementarilor legale in vigoare si fiecare angajat raspunde solicitarilor de instruire si experienta profesionala cuprinse in descrierea postului pe care il ocupa.
In sustinerea politicii Guvernului de reducere a cheltuielilor publice, ANRE a redus toate cheltuielile bugetare atat pentru anul 2009, cat si pentru anul  2010.
Astfel, pentru anul 2010 veniturile personalului din cadrul ANRE s-au redus cu aprox. 50% fata celeaferente anului 2008 iar la nivelul trimestrului I al anului 2010, cheltuielile cu deplasarile au fost de 26% din creditele bugetare alocate, mai exact in suma de 100.286 lei.
De asemenea, in trimestrul I al anului 2010 cheltuielile aferente pentru Bunuri si servicii au fost de 397.000 lei, mai exact 28% fata de bugetul estimat iar din totalul cheltuielilor prevazute pentru Bunuri si servicii in anul 2009 s-au realizat numai 1.675 mii lei, respectiv 59%.
Regretam erorile cuprinse in articolele respective iar, pentru asigurarea unei informari corecte si complete a opiniei publice, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei isi reafirma disponibilitatea unei colaborari cat mai eficiente cu reprezentantii mass-media, in conditiile unui dialog onest si de buna credinta.

Biroul de presa

Telefon cu tarif normal in reteaua Orange, apelabil din toate retelele. Linie telefonica dedicata informarii consumatorilor de energie cu privire la liberarizarea pietelor de energie.

Luni – Vineri: 08:00 – 18:00

Sambata – Duminica: 10:00 – 15:00

Descarca aplicatia ANRE

Documente recente

Proiect de ordin pentru aprobarea metodologiei de stabilire a regulilor de compensare cantitativă dintre energia electrică produsă din surse regenerabile în unități mobile dotate cu sisteme de producere a energiei electrice în timpul frânării recuperative și livrată în sistemul electroenergetic național și energia electrică consumată din sistemul electroenergetic național de către prosumatoriReferat de aprobareProiect de ordin pentru completarea regulamentului de măsurare a cantităților de gaze naturale tranzacționate în românia, aprobat prin ordinul anre nr. 62/2008, cu modificările și completările ulterioareReferat de aprobareProiect de ordin privind aprobarea normei tehnice pentru proiectarea și executarea conductelor de alimentare din amonte a gazelor naturaleReferat de aprobareInformare de presa 29.09.2022Clarificări privind modalitatea de stabilire a cantităților de gaze naturale aferente clienților cc si pet care urmează a fi transferate către un un alt furnizor sau către fui, conform punctului 7 și punctului 9 din anexa nr. 5 la o.u.g. nr. 27/2022Proiect de decizie privind aprobarea documentelor “regulile comune de alocare pe termen lung a capacităților interzonale între zonele de ofertare ale c.n.t.e.e. transelectrica s.a. și ukrenergo” şi “regulile comune de alocare zilnică a capacităților interzonale între zonele de ofertare ale c.n.t.e.e. transelectrica s.a. și compania națională de energie ukrenergo”Regulile comune de alocare pe termen lung a capacităților interzonale între zonele de ofertare ale c.n.t.e.e. transelectrica s.a. și ukrenergo