Comunicat 21.01.2009

21 Ianuarie 2009

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a aprobat, in Comitetul de Reglementare din data de 21.01.2009, cererea suplimentara a Nabucco Gas Pipeline International GmbH de scutire a tronsonului romanesc al gazoductului Nabucco de la prevederile legislatiei referitoare la accesul tertilor la sistemele de transport al gazelor naturale si de la metodologiile de tarifare.
Cererea companiei a fost primita in septembrie 2008, fiind determinata de intarzierea cu aproximativ un an a exploatarii zacamantului de la Shah Deniz, nefinalizarea Acordului Inter-Guvernamental intre tarile de pe traseul conductei si criza pietei financiare, care ingreuneaza procesul de obtinere a unor finantari pe termen lung, necesare proiectului Nabucco.   
Totodata, Comisia Europeana a recomandat autoritatii de reglementare din Romania sa armonizeze termenele de scutire a tronsonului romanesc al gazoductului Nabucco cu cele acordate de celelalte autoritati de reglementare din domeniu, ale tarilor implicate in proiect, masuri de prelungire a exceptarii fiind deja adoptate in Austria, Ungaria si Bulgaria.
Principala modificare adoptata prin Decizia din 21.01.2009 se refera la prelungirea duratei exceptarii pana in 2016, astfel incat sa se permita realizarea proiectului Nabucco in cele mai bune conditii.

Telefon cu tarif normal in reteaua Orange, apelabil din toate retelele. Linie telefonica dedicata informarii consumatorilor de energie cu privire la liberarizarea pietelor de energie.

Luni – Vineri: 08:00 – 18:00

Sambata – Duminica: 10:00 – 15:00

Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale LIBERALIZAREA PIEȚEI DE ENERGIE ELECTRICĂ
Recomandări pentru clientul casnic
LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE NATURALE
Recomandări pentru clientul casnic

Descarca aplicatia ANRE