Economie la energie

Campania de creştere a gradului de conştientizare privind eficienţa energeticã este o iniţiativã derulatã de cãtre Comisia Europeanã – DG JUST (DG Justiţie şi Consumatori), în parteneriat cu ANRE, prin Departamentul pentru Eficienţã Energeticã.

Consumatorii vor putea afla sfaturi practice pentru eficientizarea consumului de energie şi vor fi informaţi cu privire la posibilitãţile de îmbunãtãţire a obiceiurilor de utilizare a energiei (prin mãsuri concrete de reducere a cheltuielilor în gospodãrii, fãrã a reduce însã nivelul de confort).

Campania vizeazã de asemenea, sã atragã atenţia publicului despre cât este de important sã în?eleagã recentele schimbãri în consumul casnic generate de diversificarea pieţei pe de o parte şi liberalizarea pieţei de energie pe de altã parte, precum şi despre noile instrumente de monitorizare a consumului.

Sfaturi practice pentru eficientizarea consumului de energie:

#1

#2

#3

#4

 

Site-ul campaniei: www.economielaenergie.eu

Telefon cu tarif normal in reteaua Orange, apelabil din toate retelele. Linie telefonica dedicata informarii consumatorilor de energie cu privire la liberalizarea pietelor de energie.

Luni – Duminica: 08:00 – 18:00

Descarca aplicatia ANRE

Documente recente

Proiect de ordin pentru modificarea ordinului preşedintelui autorităţii naţionale de reglementare în domeniul energiei nr. 171/2020 pentru aprobarea condițiilor de furnizare a energiei electrice de către furnizorii de ultimă instanță şi pentru modificarea si completarea contractului – cadru de furnizare a energiei electrice la clienţii casnici ai furnizorilor de ultimă instanţă aprobat prin ordinul președintelui autorității naționale de reglementare în domeniul energiei nr. 88/2015 - faza a iiaNota de prezentareŞedinţa comisiei de autorizare a persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de montare şi exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominiu din data de 18.01.2021Rezultatul sedinţei comisiei de autorizare a persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de montare şi exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominiu din data de 13.01.2021Şedinţa comisiei de autorizare a persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de montare şi exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominiu din data de 13.01.2021Esre tranzee 2020.xlsEsre opec 2020.xlsEsre cv 2020.xlsNota de prezentareProiect de ordin pentru modificarea şi completarea procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului autorităţii naţionale de reglementare în domeniul energiei, aprobată prin ordinul preşedintelui autorității naționale de reglementare în domeniul energiei nr. 228/2020