Info Electricieni

Având în vedere prevederile Hotărârii nr. 3 din 10.03.2022, adoptată de Comitetul de securitate şi sănătate în muncă constituit la nivelul ANRE prin Decizia preşedintelui ANRE nr. 19/2016, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 16, 17, 18, 19 din Legea securității şi sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, ridicarea adeverințelor de electrician autorizat în domeniul instalațiilor electrice, verificator de proiecte autorizat și expert tehnic de calitate și extrajudiciar autorizat în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, se va putea face de la Registratura ANRE. Accesul persoanelor, cu excepţia angajaţilor, a participanţilor în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenţionale, administrativ-jurisdicţionale şi a celor administrative din motive de ordine şi siguranţă publică, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

* * *

In conformitate cu prevederile art. 96 alin. (6) din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, a fost aprobat prin Ordinul ANRE nr. 99/ 30.09.2021, publicat in Monitorul Oficial 1024/ 27.10.2021, “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor în domeniul instalațiilor electrice, respectiv a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice”.

IMPORTANT. Adeverințele de electrician autorizat, verificator de proiecte și expert tehnic de calitate și extrajudiciari nu se vor plastifia de către titularii acestora.

DESCARCATI GHIDUL DE INSCRIERE LA EXAMEN - PERSOANE FIZICE PRIN INTERMEDIUL SPV.ANRE.RO 

Pentru cererile înregistrate și soluționate în cadrul sesiunii de Toamnă 2022 (examen, vizare, prelungire, acordare), ridicarea adeverințelor de electrician autorizat în domeniul instalațiilor electrice, precum și a adeverințelor de verificator de proiecte și expert tehnic de calitate și extrajudiciar în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, se va putea face de la Registratura ANRE, după verificarea Portalului ANRE spv.anre.ro, starea dosar AUTORIZAT (a nu se confunda cu rubrica REZULTAT), de către:

- titularul documentului,

- o altă persoană, în baza unei împuterniciri formale în acest sens,

- servicii poștale/firme de curierat.

În vederea înregistrării dosarelor din partea unui operator economic, vă rugăm să comunicați pe adresa de e-mail electricieni@anre.ro, conturile utilizatorilor create ca persoane fizice pe portalul https://spv.anre.ro/, care vor fi responsabili cu încărcarea dosarelor persoanelor fizice din cadrul societății dvs., în vederea înscrierii acestora în cadrul sesiunii de Toamnă 2022.

Analizarea contestațiilor depuse și inregistrate in sesiunea de Toamna 2022 se va finaliza dupa data de 15.01.2023.

Adeverintele de electrician autorizat, obtinute in urma promovarii examenelor de autorizare din sesiunea Toamna 2022, se pot ridica de la Registratura ANRE incepand cu data de 01.02.2023.

Telefon cu tarif normal in reteaua Orange, apelabil din toate retelele. Linie telefonica dedicata informarii consumatorilor de energie cu privire la liberarizarea pietelor de energie.

Luni – Vineri: 08:00 – 18:00

Sambata – Duminica: 10:00 – 15:00

Descarca aplicatia ANRE

Documente recente

Proiect de ordin pentru modificarea și completarea procedurii privind proiectarea, verificarea proiectului tehnic, execuția, recepția tehnică și punerea în funcțiune a instalației de utilizare a gazelor naturale, aprobată prin ordinul președintelui anre nr. 156/2020Referat de aprobareRaspuns solicitare clarificari achizitie de servicii postale si de curieratNota de informareProiect de ordin privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice în rețele (t g) și de extragere a energiei electrice din rețele (t l) și a prețului reglementat pentru energia electrică reactivă, practicate de compania națională de transport al energiei electrice “transelectrica” - s.a., pentru anul 2023Proiect de ordin privind aprobarea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă, pentru societatea e-distribuție muntenia s.a.Proiect de ordin privind aprobarea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă, pentru societatea e-distribuție dobrogea s.a.Proiect de ordin privind aprobarea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă, pentru societatea e-distribuție banat s.a.Proiect de ordin privind aprobarea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă, pentru societatea delgaz grid – s.a.Proiect de ordin privind aprobarea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice și a prețului pentru energia electrică reactivă, pentru societatea distribuție energie oltenia s.a.