Info Electricieni

Având în vedere prevederile Hotărârii nr. 3 din 10.03.2022, adoptată de Comitetul de securitate şi sănătate în muncă constituit la nivelul ANRE prin Decizia preşedintelui ANRE nr. 19/2016, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 16, 17, 18, 19 din Legea securității şi sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare, ridicarea adeverințelor de electrician autorizat în domeniul instalațiilor electrice, verificator de proiecte autorizat și expert tehnic de calitate și extrajudiciar autorizat în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, se va putea face de la Registratura ANRE. Accesul persoanelor, cu excepţia angajaţilor, a participanţilor în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenţionale, administrativ-jurisdicţionale şi a celor administrative din motive de ordine şi siguranţă publică, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, regiilor autonome şi operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

* * *

In conformitate cu prevederile art. 96 alin. (6) din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, a fost aprobat prin Ordinul ANRE nr. 99/ 30.09.2021, publicat in Monitorul Oficial 1024/ 27.10.2021, “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor în domeniul instalațiilor electrice, respectiv a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice”.

IMPORTANT. Adeverințele de electrician autorizat, verificator de proiecte și expert tehnic de calitate și extrajudiciari nu se vor plastifia de către titularii acestora.

DESCARCATI GHIDUL DE INSCRIERE LA EXAMEN - PERSOANE FIZICE PRIN INTERMEDIUL SPV.ANRE.RO 

Pentru cererile înregistrate și soluționate în cadrul sesiunii de Toamnă 2022 (examen, vizare, prelungire, acordare), ridicarea adeverințelor de electrician autorizat în domeniul instalațiilor electrice, precum și a adeverințelor de verificator de proiecte și expert tehnic de calitate și extrajudiciar în domeniul instalațiilor electrice tehnologice, se va putea face de la Registratura ANRE, după verificarea Portalului ANRE spv.anre.ro, starea AUTORIZAT.

În vederea înregistrării dosarelor din partea unui operator economic, vă rugăm să comunicați pe adresa de e-mail electricieni@anre.ro, conturile utilizatorilor create ca persoane fizice pe portalul https://spv.anre.ro/, care vor fi responsabili cu încărcarea dosarelor persoanelor fizice din cadrul societății dvs., în vederea înscrierii acestora în cadrul sesiunii de Toamnă 2022.

Telefon cu tarif normal in reteaua Orange, apelabil din toate retelele. Linie telefonica dedicata informarii consumatorilor de energie cu privire la liberarizarea pietelor de energie.

Luni – Vineri: 08:00 – 18:00

Sambata – Duminica: 10:00 – 15:00

Descarca aplicatia ANRE